Blogi

Vaalit takana ja toiset meneillään

Share |

Lauantai 18.5.2019 - Juhana Lähdesmäki


Eduskuntavaalit ovat nyt takana ja itse olen tämän kuluneen kuukauden ajan purkanut vaalikampanjan aikana kertyneitä rästitöitä niin työpaikalla kuin kotonakin. Täytyy kylläkin todeta, että kotiaskareet ovat vieläkin hieman kesken, sillä enimmäkseen vähäinen vapaa-aika on kulunut vaalirääkistä toipumiseen.

Haluan nyt vielä tässäkin esittää nöyrimmät kiitokseni äänestäjilleni luottamuksestanne minua kohtaan !  Keräämäni 578 ääntä ympäri Vaasan vaalipiiriä oli ensikertaa eduskuntavaaleissa olleelle mukava äänimäärä ja erityisen iloinen olen siitä, että ääniä kertyi laajasti koko vaalipiirin alueelta.

Paljon on tullut seurattua hallitustunnusteluista ja hallitusneuvotteluista median kautta saatuja tietoja ja eri lobbareiden ohjeita hallitusneuvottelijoille. Täytyy rehellisesti tunnustaa, että pelottaa ihan oikeasti Suomen puolesta, mitä tuleva Rinteen hallitus tälle rakkaalle isänmaalle saa aikaan, mikäli hallitus tuolla kokoonpanolla saadaan muodostettua. Viikon kuluttua ehkä olemme viisaampia, syntyikö punavihreä hallitus vaiko ei.

Eurovaalien ennakkoäänestys on parasta aikaa käynnissä, kestäen vielä ensi tiistaihin saakka. Vaalihuumaa ei eurovaalien tiimoilta oikein näytä syntyneen ja tienvarsillakaan ei juuri mainoskylttejä ole näkynyt muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Euroopan parlamenttiin nyt valittavat Mepit ovat kuitenkin paljon vartijana, joten haluan nyt tässä omassa kirjoituksessani korostaa, että on erittäin tärkeää että äänestysaktiivisuus näissäkin vaaleissa olisi korkea ja että äänestäjät myös tarkkaan miettisivät mitä puoluetta ja ketä ehdokasta euroopan parlamenttiin äänestävät, sillä tulevalla viisivuotiskaudella tullaan määrittelemään mihin suuntaan euroopan yhteisö kehittyy.

Valitettavasti monelle suomalaiselle on jäänyt hyvin epäselväksi millaisia meihin vaikuttavia asioita euroopan parlamentissa käsitellään. Käsiteltävillä asioilla on kuitenkin erittäin suuria vaikutuksia niin maamme lainsäädäntöön kuin talouselämäänkin, joten ei ole lainkaan samantekevää millaisia ihmisiä meitä siellä edustaa.

Itse Kristillisdemokraattien kannattajana suosittelen tietenkin äänestämään Kristillisdemokraattien hyviä ehdokkaita kattavalta 20 ehdokkaan listalta. Kristillisdemokraatit vastustavat EU:n liittovaltiokehitystä ja ajavat ennen kaikkea Suomen etua niin, että maamme ei olisi vain maksajan roolissa vaan saisimme myös mahdollisimman paljon hyötyä yhteisön jäsenyydestä. Kristillisdemokraatit kuuluvat euroopan parlamentin suureen EPP ryhmään, jossa pystymme vaikuttamaan kristillisen arvopohjan säilyttämisen puolesta EU;n päätöksenteossa.

Muista käyttää äänesi !

Avainsanat: #vaalit , #eduskunta , #ekvaalit , #ekvaalit2019 , #ekvaalit19 , #eduskuntavaalit , #eduskuntavaalit2019 , #eduskuntavaalit19 , #eurovaalit , #eurovaalit2019 ,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini