Blogi

Ajatuksia ilmastonsuojelusta

Share |

Keskiviikko 13.3.2019 klo 12.31 - Juhana Lähdesmäki


Ilmastoasioissa yksi kaikkein korkeimmalle arvostamistani poliitikoista, Eija-Riitta Korhola on taas julkaissut uuden blogi-kirjoituksen.

Lue itse, voiko asiaa enää tämän selkeämmin esittää ?

Ilmastonmuutos keskustelu on valitettavasti Suomessa, kuten koko läntisessä maailmassa, ajautunut ideologiseksi vouhkaamiseksi, jossa kustannuksia kaihtamatta ja niiden vaikutuksia kansalaisille miettimättä, pyritään keinolla millä hyvänsä saamaan päästöt nollatasolle täällä länsimaissa. On kuitenkin ensiarvoisen tärkeää ottaa asiaan etäisyyttä ja keskittyä katsomaan suurta kuvaa. Vaikka me Suomessa huomenna lopettaisimme kaiken autoilun, tavarakuljetukset ja julkisenliikenteen, ja lisäksi lopettaisimme kotiemme lämmityksen, ei sillä olisi käytännössä minkään laista merkitystä koko maapallon saasteisiin. Siksi meidän on tärkeää poliittisin päätöksin ja jokaisen omilla valinnoillamme pyrkiä ohjaamaan niiden maiden ilmastotekoja, jotka yhteiskuntansa kehittyessä jatkuvasti kasvattavat päästöjään suunnattomasti.

Meidän täytyy ilmastoa suojellessamme ymmärtää, että jos ilmastonsuojelusyistä ajamme alas teollisuutta Euroopassa, tai haittaveroilla teemme sen kilpailukyvyttömäksi, tuotetaan tavarat sen jälkeen muualla moninkertaisesti suurempia päästöjä aiheuttaen ja kuljetetaan saastuttavilla konttialuksilla Eurooppaan.

Mitä me sitten voimme tehdä?  Mielestäni on aivan oikein, että me Suomessa tuotekehityksen huippumaassa, tuemme yrityksiä jotka kehittävät koko ajan uutta puhtaampaa teknologiaa ja pyrimme auttamaan sen vientiä kehittyviin maihin.

"Monet ärsyyntyvät kun puhutaan päästöjen suhteellisista osuuksista, mutta ne antavat ongelmalle aivan välttämätöntä mittakaavaa. Suomen osuus globaaleista päästöistä on noin 0,1 % eli promille. EU:n osuus on kymmenen, ja vuonna 2040 sen arvioidaan putoavan 4 prosenttiin. Ei siksi, että olisimme niin hirveän hyviä. Pääsyy osuutemme pienenemiseen on, että muiden osuus nousee yhä edelleen. Juuri tähän nousuun tulisi löytää keinot puuttua, jos haluamme onnistua lopputuloksen kannalta. Ja eikö lopputulos kiinnosta?
Kioton pöytäkirja ei antanut siihen isoon ongelmaan eväitä, eikä Pariisin sopimuskaan näytä tuovan. Se laskee yhä Kiinan ja Intian kehitysmaiden joukkoon, eikä näille ole tiedossa vähennysvelvoitteita pitkään aikaan."

https://blogit.iltalehti.fi/eija-riitta-korh…/…/rakas-nuori/

Avainsanat: #ilmasto , #päästöt ,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini